Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rólunk

827 kitchen - vegán, kézműves manufaktúra

Nem minden nap esik meg az emberrel, hogy szarvasmarhatenyésztőként, bigott húsevőből, egyik napra a másikra vegetáriánussá váljon, -és hogy ezzel együtt, felszámolja a marhatartó telepét egy nyugodt, békés vidéken és vegán éttermet nyisson Budapest belvárosában.  De úgy néz ki, hogy ez néha-néha mégis csak megtörténik, épp mint a mi esetünkben is. 

Hogy mi volt a kiváltó ok, azt csak az isten tudja. A férjemmel együtt szeretjük azt gondolni, hogy egy tudatos döntésünk eredménye volt, de mélyen magunkba nézve, bevallom, ezt egy kicsit kétlem. Nagyobb az esélye annak, hogy valami külső inspiráció hatására történt, de megtörtént. 

Mivel egész eddigi életünkben a magyarkonyha ételeiért rajongtunk, így igen csak sivárnak bizonyult  az akkori bolti kínálat vegánoknak és kezdő salátaevőkként, sokat éheztünk. Nem volt mit tenni, megtanultunk másként főzni és átalakítottuk a megszokott ételeinket vegánná.  Lett babgulyásunk mócsing nélkül (ahogy az egyik törzsvendégünk hívja),  szabolcsi töltöttkáposztánk,  sok-sok rakott ételünk,  hortobágyi „húsos”palacsintánk,  tepertőnk  és  füstölt, főtt kötözött sonkánk,  majd 4 és fél évvel ezelőtt megnyitottuk első,  vegán és „mentes” éttermünket  827 kitchen  néven, Budapesten a XIII. kerületi Zsilip utcában. 

2020-ban elkészültünk, a vegán élelmiszereket gyártó kisüzemünkkel és sikeresen  megjelentünk bio és egészségtudatos boltok polcain néhány, az éttermeinkben már jól vizsgázott portékánkkal.

Nem titok, hogy  hosszú, boldog, egészséges életet mindenki szeretne és jó látni, hogy most már egyre többen tesznek is érte. Ma már megszokott, hogy a napi mozgás, a sport életünk részévé vált és kezdünk odafigyelni a táplálkozásunkra is. Egyre inkább igyekszünk tudatosan összeválogatni az ételeinket, valamilyen rendező elv szerint. Igen sokféle diétát ismerünk  és a 827 manufaktúra által megálmodott és elkészített ételek szinte valamennyibe beilleszthető. 

 Az állandó termékfejlesztés egy teljesen hétköznapi, megszokott  folyamat nálunk, hiszen mi magunk is a reform életvitel hívei vagyunk és talán ez az ok, ami egy izgalmas és elengedhetetlen megújulásban tart minket.

Keresés