Bableves Kocsis Erikától

Szuper gyors, magyaros, ízes bableves csipetkével, lóbabbal, fokhagymás vegán pecsenyével
Tökéletes egytálétel!
Gluténmentes, hozzáadott olaj -és cukor nélküli
Annyira izgatott vagyok, ugyanis kezdetét veszi egy izgalmas időszak a 827Kitchen vegán, kézműves manufaktúra szívvel-lélekkel megálmodott termékeivel. Nem tudom közületek hányan kóstoltátok már a termékeiket, én magam is meglepődtem mennyire feldobja egy kis vegán tépett fokhagymás pecsenye a bablevest, egészen más dimenziót ad az ételnek. Nem használnék és nem mutatnék be Nektek olyan terméket amit én magam nem használnék, alkalmaznék a főzések-sütések során. Ezúttal a vegán tépett fokhagymás pecsenyét vittem “bevetésre”. Már a csomagból kibontva, mindenféle otthoni hőkezelés nélkül is meglepett mennyire elképesztően finom. Semmi zavaró mellékíz, az állag tökéletes, többször meg kellett kóstolnom, hogy elhiggyem, nem álmodok-e. Hihetetlen mit alkotott meg ez a kis magyar csapat és szívből remélem,hogy még sok finomsággal örvendeztetnek meg bennünket a jövőben is. Akik a vegán tépett fokhagymás pecsenye összetevője miatt aggódik, elárulom, nem kell, hiszen csupán szója, víz, só, fűszerek alkotják. A főtt, pácolt „sonka”, GMO-mentes szójából készült. Kézzel készítik és bükkfán füstölik!
Koleszterinmentes Fehérjében gazdag Adalékmentes (E-) ízfokozó és tartósítószermentes
A vegán, tépett fokhagymás pecsenye és a bableves szerelemgyerekeként született meg ez az igazán cuccos, garantáltan laktató, magyaros ízvilágú bableves, amivel nem lehet mellélőni még a nem vegán vendégeink számára sem.
Hozzávalók egy főre:
Leves:
1 nagy marék főtt fehér lóbab (Globus gőzben párolt,minden adalékanyagtól mentes konzerve)
1 nagy fej vöröshagyma (kb 130 g) apró kockára vágva
4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 mokkáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
2 szál petrezselyemgyökér (kb 150 g), egy része karikára, másik része hosszában vágva
2 szál sárgarépa (kb 200 g) egy része karikára, másik része hosszában vágva
1 db tv-paprika kockára vágva
60 g 827Kitchen vegán fokhagymás tépett pecsenye
fél csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál sűrített paradicsom
1 teáskanál bükkfán füst pirospaprika
2 evőkanál házi paprikakrém (kápia paprikát Air fryerben 20 percre 200 fokra betettem, majd a héját lehúzva krémmé turmixoltam)
Só, bors
Tálaláshoz: natúr növényi joghurt, petrezselyemzöld, csipetke (de lila hagyma is jól áll neki)
Leves elkészítése:
Vöröshagymát kevés vízen megfonnyasztottam, ment bele a fokhagyma, gyömbér, tv-paprika, sűrített paradicsom, paprikakrém, kevés víz, sárgarépa, petrezselyemgyökér, felöntöttem annyi vízzel,hogy ellepje, fedő alatt főztem, félidőben só, bors, bükkfán füst pirospaprika került bele, amikor már majdnem kész került bele a bab. Tálalásnál került bele a nokedli valamint a száraz serpenyőben kissé átpirított vegán pecsenye.
Csipetke 1 főre:
10 g arany lenmag (őrölve) színe miatt használtam arany lenmagot, a barna elsötétíti
15 g gluténmentes zabpehelyliszt
15 g barna rizsliszt
15 csicseriborsóliszt
csipet: só, kurkuma (elhagyható), fekete himalájasó (tojásos ízt ad), bors
55 g víz (ez egy támpont, a fenti mennyiségű liszthez ennyi vizet használtam, így tökéletes lett a nokedli állaga)
Elkészítés:
Vízen kívül mindent egy tálba mérünk, legvégén a vizet hozzáadjuk, állni hagyjuk amíg vizet forralunk egy lábasban amit megsózunk, majd gyöngyöző (nem lobogó vízben) kiszaggatjuk a nokedlitésztát. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, félre tesszük.
Ui.: Ha rosszabb napjaim lesznek ezt az ízélményt fogom feleleveníteni!
Jó étvágyat!