Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Névadónkról

Névadónkról

Könnyen lehet, hogy úgy vélekedünk, hogy igazi nagy mesterek csak a múltban léteztek. Napjainkban nem élnek már hasonlók. De, ha belegondolunk sok nagy ember jóval a halála után lett széleskörben ismert és elismert. Véleményünk szerint ez Sri Chinmoy-jal sem lesz másképp. Ő egy indiai születésű spirituális tanító, aki 33 éves korában belső indíttatásra Amerikába ment, hogy a nyugati világ dinamizmusába olvassza a kelet bölcsességét. Ő a jógik között egy modern utat képviselt, azt vallotta, hogy a spirituális életet élő embereknek nem kell elzárkózniuk a világtól, elvonulniuk egy barlangba, hanem a társadalom szerves részeként élve járhatják belső útjukat. Ha jó polgárai vagyunk a világnak akkor megváltoztathatjuk a világ arcát, hiszen a jó tettek, a kedvesség, a szeretet terjed. Hisszük, hogy sokkal inkább terjed, mint a negatív dolgok.

Sri Chinmoy (1931.08.27 - 2007.10.13) rendkívül szerteágazó örökséget hagyott maga után többek között beszédek, könyvek, versek, zenék, festmények formájában.

A festészetével és zenéjével az éttermeinkben már találkozhattatok:

Be kind to animals

Nagyon fontosnak tartotta a fizikai test megfelelő állapotát is. Filozófiájának része a sport, különösen a hosszútáv futás. Ő maga is számos maratont és ultramaratont teljesített és alapított egy 150 országot átívelő fáklyás váltófutást is – a „Peace Run”-t, amit azóta is minden évben megrendezésre kerül. A fáklya útvonalán a helyi iskolákból a gyerekek is csatlakoznak futáshoz nagy örömmel. A kezdeményezéshez rengeteg sportoló és híresség vett részt. Láthatjuk többek között a fáklyával Carl Lewis 9-szeres olimpiai bajnokot, Muhammad Ali-t, Nelson Mandela-t, Michail Gorbbachev-ot, Teréz Anyát, vagy éppen Eliud Kpichoge-t aki nemrég túlszárnyalta a lehetetlennek tűnő 2 órás maratoni időt (jobb oldali kép). Ő 19 éves korában vett részt a békefutáson (bal oldali kép).

Vissza a főoldalra

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek

Keresés