Vegán Wellington
Ez az ikonikus ünnepi fogás nem a leggyorsabb és legegyszerűbb, de megéri a fáradozást. Olyan laktató, fűszeres növényi alapú tölteléket álmodtunk meg hozzá a 827market tépett pecsenyével, amely könnyedén felveszi a versenyt a húsos verzióval.
Adag
8
Elkészítési idő:
1 óra 20 perc
Ajánlott:
Vacsorára
Így készül
a Vegán Wellington
Beküldő: 827market
A Wellingtonról rögtön mindenkinek a bélszín jut eszébe, de miért is ne lehetne belőle egy húsmentes változat?
Éppen ezért került sor a 827 tépett pecsenyés töltelék elkészítésére, hogy vegetáriánusként, vegánként is lehessen élvezni ezt a pazar lakomát.
Hozzávalók
- 1 csomag vegán leveles tészta
- 200 g gomba
- 150 g tépett pecsenye
- 60 g száraz lencse, beáztatva
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- negyed póréhagyma
- 50 g aprószemű zab
- kakukkfű
- zsálya
- rozmaring
- só, bors
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- 1-2 evőkanál paradicsompüré
- 1+1 evőkanál mustár
Információk
A tészta típusától függően allergénként glutént tartalmazhat.
- Nehézségi szint 100%
- Mennyire drága? 95%
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A lencséről leöntjük az áztatóvizet és pépesre főzzük sós, szódabikarbónás vízben, majd lecsepegtetjük.
A hagymaféléket apróra daraboljuk, dinszteljük.Enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a szójaszószt, a paradicsompürét, 1 evőkanál mustárt.
2. lépés
A gombát apróra vágjuk vagy aprítógépben pépessé daraboljuk, hozzáadjuk a fűszeres hagymákhoz, hagyjuk, hogy fedő alatt teljesen összeessen. Hozzáadjuk a szálaira szedett tépett pecsenyét. Pirítjuk fedő nélkül is, hogy a távozzon belőle nedvesség.
3. lépés
Ha összeállt, a szétfőtt lencsét és a zabot is hozzáadjuk, és kész is a tölteléke a leveles tésztának. Ha van rá időnk, a töltelékből egy folpackba tekerve hengert formálunk és ezt 15 percre a fagyasztóba tesszük.
4. lépés
A tésztát kihajtogatjuk, a közepére halmozzuk a henger alakúra gyúrt tölteléket, ráhajtogatjuk a tésztát, hogy mindenhol takarja. Megfordítjuk, hogy alul legyen az illesztés, megkenjük mustár és növényi tej keverékével, majd a tetejét bevagdossuk késsel.
5. lépés
180 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvégyat hozzá!