Barion Pixel

Vegán Wellington

Ez az ikonikus ünnepi fogás nem a leggyorsabb és legegyszerűbb, de megéri a fáradozást. Olyan laktató, fűszeres növényi alapú tölteléket álmodtunk meg hozzá a 827market tépett pecsenyével, amely könnyedén felveszi a versenyt a húsos verzióval.

Adag

8

Elkészítési idő:

1 óra 20 perc

Ajánlott:

Vacsorára

Így készül

a Vegán Wellington

Beküldő: 827market

A Wellingtonról rögtön mindenkinek a bélszín jut eszébe, de miért is ne lehetne belőle egy húsmentes változat?
Éppen ezért került sor a 827 tépett pecsenyés töltelék elkészítésére, hogy vegetáriánusként, vegánként is lehessen élvezni ezt a pazar lakomát.

Hozzávalók

  • 1 csomag vegán leveles tészta
  • 200 g gomba
  • 150 g tépett pecsenye
  • 60 g száraz lencse, beáztatva
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • negyed póréhagyma
  • 50 g aprószemű zab
  • kakukkfű
  • zsálya
  • rozmaring
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 1-2 evőkanál paradicsompüré
  • 1+1 evőkanál mustár

Információk

A tészta típusától függően allergénként glutént tartalmazhat.

  • Nehézségi szint 100% 100%
  • Mennyire drága? 95% 95%

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A lencséről leöntjük az áztatóvizet és pépesre főzzük sós, szódabikarbónás vízben, majd lecsepegtetjük.
A hagymaféléket apróra daraboljuk, dinszteljük.Enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a szójaszószt, a paradicsompürét, 1 evőkanál mustárt.

2. lépés

A gombát apróra vágjuk vagy aprítógépben pépessé daraboljuk, hozzáadjuk a fűszeres hagymákhoz, hagyjuk, hogy fedő alatt teljesen összeessen. Hozzáadjuk a szálaira szedett tépett pecsenyét. Pirítjuk fedő nélkül is, hogy a távozzon belőle nedvesség.

3. lépés

Ha összeállt, a szétfőtt lencsét és a zabot is hozzáadjuk, és kész is a tölteléke a leveles tésztának. Ha van rá időnk, a töltelékből egy folpackba tekerve hengert formálunk és ezt 15 percre a fagyasztóba tesszük.

4. lépés

A tésztát kihajtogatjuk, a közepére halmozzuk a henger alakúra gyúrt tölteléket, ráhajtogatjuk a tésztát, hogy mindenhol takarja. Megfordítjuk, hogy alul legyen az illesztés, megkenjük mustár és növényi tej keverékével, majd a tetejét bevagdossuk késsel.

5. lépés

180 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvégyat hozzá!

További receptek

Thai zöldséges rizstészta

Grill zöldséges tál

Olaszos melegszendvics

0
    0
    Az Ön kosara
    A kosara üresVissza a boltba