Barion Pixel

Vegán Töltött káposzta

Minden régiónak és minden háztartásnak megvan a saját töltött káposzta-receptje, ahány ház, annyi szokás. Mi most édes káposztából, paradicsomszósszal készítettük, természetesen kizárólag növényi összetevőkből. Ez egy bonyolult étel, nem véletlenül az ünnepi asztal dísze, legyen szó karácsonyról vagy lagziról.

Adag

4-6

Elkészítési idő:

2 óra

Ajánlott:

Ebédre, vacsorára

Így készül

a vegán töltött káposzta

Beküldő: 827market

töltött káposzta vagy alföldi nevén szárma vagy Erdélyben takart a magyar konyha egyik jellegzetes téli étele.
Egyszerre nagyobb mennyiséget szoktak készíteni belőle, mert több napon át fogyasztható, sőt közben nő az élvezeti értéke. Hagyományos karácsonyi fogás.

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej édes káposzta

  • 300 g tépett pecsenye

  • 150 g bulgur

  • 1000 ml paradicsomszósz

  • 50 g aprószemű zab

  • 2 fej vöröshagyma

  • 5 gerezd fokhagyma

  • kapor, csombor, paprika, füstölt só, füstölt paprika, bors, olaj

A tetejét meg lehet bolondítani egy kis vegán krémföllel.

Információk

  • Nehézségi szint 100% 100%
  • Mennyire drága? 90% 90%

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A káposzta fejet lobogó, sós vízben 10 percet főzzük, majd félretesszük. A bulgurt leöntjük forró vízzel és lefedve hagyjuk, hogy megfőjön.

2. lépés

Olajon dinszteljük a fokhagymát és az egyik fej vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, illetve pár evőkanállal a paradicsomszószból.

3. lépés

Szétszálazzuk a tépett pecsenyét és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Hozzáadjuk a bulgurt és a zabot, így egy homogén, gyúrható masszát kapunk.

4. lépés

A káposzta torzsáját kivágjuk és 14-16 levelet lefejtünk róla óvatosan. Kivágjuk a szárakat, elkezdjük megtölteni a töltelékkel, majd összehajtogatjuk. A káposzta maradékát felcsíkozzuk, majd a lábos aljára pakoljuk.

5. lépés

Rátesszük szorosan egymás mellé a betöltött káposztaleveleket, leöntjük paradicsomszósszal, ha nem lepi el a káposztákat, vízzel pótoljuk. Alacsony lángon, fedő alatt egy órát főzzük.

6. lépés

Tálaláskor a felcsíkozott, paradicsomszószban főtt káposztával kezdünk, 2-3 töltött káposztával folytatjuk, majd vegán tejföllel fejezzük be, díszítésnek petrezselyem vagy újhagyma kerülhet a tetejére.

További receptek

Thai zöldséges rizstészta

Grill zöldséges tál

Olaszos melegszendvics

0
    0
    Az Ön kosara
    A kosara üresVissza a boltba