Barion Pixel

Grill zöldséges tál rakott paprikással

A zöldségek ízét a sütőben sütés kiemeli, elmélyíti, textúráját kívánatosabbá teszi. Nyáron, amikor nagy bőség van belőlük, érdemes sütni egy-egy tepsivel. Ennek az ételnek előnye, hogy egy edényben elkészül, a rakott paprikás pedig remekül illik hozzá.

Adag

2

Elkészítési idő:

50 perc

Ajánlott:

Vacsorára

Így készül

a grill zöldséges tál rakott paprikással.

Hozzávalók

  • 1 kg szezonális zöldség (sárgarépa, cukkini, lilahagyma, kukorica, gomba…)
  • 150 g rakott paprikás
  • só, bors, fokhagymapor, opcionális zöldfűszerek (kakukkfű, oregano, bazsalikom, stb.)
  • kevés olívaolaj

    Információk

    Ha nyár akkor grillezés és mi sem lehetne jobb, mint egy kellemes roppanós zöldséges tál, amiben egy igazán Magyar ízesítésű fehérje forrás is megjelenik.

    • Nehézségi szint 10% 10%
    • Mennyire drága? 30% 30%

    Elkészítés lépésről-lépésre

    1. lépés

    A zöldségeket hámozzuk, nagyjából egyforma vastagságúra daraboljuk (ha kukoricát is teszünk bele, akkor azt főve).

    2. lépés

    Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, vékonyan bekenjük vele a zöldségeket, sózzuk.

    3. lépés

    A rakott paprikást egyben tesszük a zöldségek tetejére, olajozzuk.

    4. lépés

    200 fokra előmelegített sütőben 20-20 percet sütjük, félidőnél megforgatjuk – ha a rakott paprikást félidőnél késznek ítéljük, kivesszük.

    További receptek

    Ázsiai "húsgombóc"

    Olaszos melegszendvics

    Tikka masala

    0
      0
      Az Ön kosara
      A kosara üresVissza a boltba