Grill zöldséges tál rakott paprikással
A zöldségek ízét a sütőben sütés kiemeli, elmélyíti, textúráját kívánatosabbá teszi. Nyáron, amikor nagy bőség van belőlük, érdemes sütni egy-egy tepsivel. Ennek az ételnek előnye, hogy egy edényben elkészül, a rakott paprikás pedig remekül illik hozzá.
Adag
2
Elkészítési idő:
50 perc
Ajánlott:
Vacsorára
Így készül
a grill zöldséges tál rakott paprikással.
Hozzávalók
- 1 kg szezonális zöldség (sárgarépa, cukkini, lilahagyma, kukorica, gomba…)
- 150 g rakott paprikás
- só, bors, fokhagymapor, opcionális zöldfűszerek (kakukkfű, oregano, bazsalikom, stb.)
- kevés olívaolaj
Információk
Ha nyár akkor grillezés és mi sem lehetne jobb, mint egy kellemes roppanós zöldséges tál, amiben egy igazán Magyar ízesítésű fehérje forrás is megjelenik.
- Nehézségi szint 10%
- Mennyire drága? 30%

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A zöldségeket hámozzuk, nagyjából egyforma vastagságúra daraboljuk (ha kukoricát is teszünk bele, akkor azt főve).
2. lépés
Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, vékonyan bekenjük vele a zöldségeket, sózzuk.
3. lépés
A rakott paprikást egyben tesszük a zöldségek tetejére, olajozzuk.
4. lépés
200 fokra előmelegített sütőben 20-20 percet sütjük, félidőnél megforgatjuk – ha a rakott paprikást félidőnél késznek ítéljük, kivesszük.