“Csirke” tikka masala
Erről a népszerű, ezerféle változatban ismert fogásról sokan gondolják, hogy Indiából származik, valójában azonban valószínűleg Nagy-Britanniában született, ott élő indiai szakácsok keze nyomán. Akárhogy is történt, aki egyszer kipróbálja, biztosan rákattan. Készítsd el te is tépett pecsenyéből!
Adag
4
Elkészítési idő:
1 óra főzési idő, plusz a pácolás
Ajánlott:
Ebédre
Így készül
a vegán tikka masala.
Hozzávalók
- 45 dkg tépett pecsenye
- 1+1 evőkanál tikka masala fűszerkeverék (házilag is elkészìthető az alábbiakból: feketebors, fűszerpaprika, chili, koriander, római kömény, gyömbée, kurkuma, kardamom, szeeecsendió, szegfűszeg)
- 3 dl szója- vagy kókuszjoghurt
- fél citrom
- 2,5 dl paradicsomszósz (passata)
- 30 dkg vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- ízlés szerint só
Információk
Kóstolj bele Indiába teljesen vegán módon a 827 pecsenyével, ami elhozza azt az ízt, ami egy tikka masalához szükséges.
- Nehézségi szint 65%
- Mennyire drága? 50%
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A tépett pecsenyét bepácoljuk a fűszerkeverék és a joghurt felével, illetve a citrom levével.
2. lépés
Hűtőben hagyjuk érni min. 2-3 órát, de inkább egy éjszakát – érdemes vele előre tervezni.
3. lépés
Tisztítjuk és apróra daraboljuk a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért.
4. lépés
Ha megpuhult, hozzáadjuk a maradék joghurtot, a paradicsomszószt, kis lángon gyöngyöztetjük még egy darabig. A tökéletes állag érdekében a mártást leturmixoljuk, majd visszatesszük az edénybe.
5. lépés
Hozzáadjuk a pácolt pecsenyét, sózzuk, igény szerint tovább fűszerezzük.
6. lépés
Jázmin rizzsel vagy naan kenyérrel, friss zölddűszerekkel tálaljuk.