Barion Pixel

“Csirke” tikka masala

Erről a népszerű, ezerféle változatban ismert fogásról sokan gondolják, hogy Indiából származik, valójában azonban valószínűleg Nagy-Britanniában született, ott élő indiai szakácsok keze nyomán. Akárhogy is történt, aki egyszer kipróbálja, biztosan rákattan. Készítsd el te is tépett pecsenyéből!

Adag

4

Elkészítési idő:

1 óra főzési idő, plusz a pácolás

Ajánlott:

Ebédre

Így készül

a vegán tikka masala.

Hozzávalók

  • 45 dkg tépett pecsenye
  • 1+1 evőkanál tikka masala fűszerkeverék (házilag is elkészìthető az alábbiakból: feketebors, fűszerpaprika, chili, koriander, római kömény, gyömbée, kurkuma, kardamom, szeeecsendió, szegfűszeg)
  • 3 dl szója- vagy kókuszjoghurt
  • fél citrom
  • 2,5 dl paradicsomszósz (passata)
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • ízlés szerint só

    Információk

    Kóstolj bele Indiába teljesen vegán módon a 827 pecsenyével, ami elhozza azt az ízt, ami egy tikka masalához szükséges.

    • Nehézségi szint 65% 65%
    • Mennyire drága? 50% 50%

    Elkészítés lépésről-lépésre

    1. lépés

    A tépett pecsenyét bepácoljuk a fűszerkeverék és a joghurt felével, illetve a citrom levével.

    2. lépés

    Hűtőben hagyjuk érni min. 2-3 órát, de inkább egy éjszakát – érdemes vele előre tervezni.

    3. lépés

    Tisztítjuk és apróra daraboljuk a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért.

    4. lépés

    Ha megpuhult, hozzáadjuk a maradék joghurtot, a paradicsomszószt, kis lángon gyöngyöztetjük még egy darabig. A tökéletes állag érdekében a mártást leturmixoljuk, majd visszatesszük az edénybe.

    5. lépés

    Hozzáadjuk a pácolt pecsenyét, sózzuk, igény szerint tovább fűszerezzük.

    6. lépés

    Jázmin rizzsel vagy naan kenyérrel, friss zölddűszerekkel tálaljuk.

    További receptek

    Thai zöldséges rizstészta

    Grill zöldséges tál

    Olaszos melegszendvics

    0
      0
      Az Ön kosara
      A kosara üresVissza a boltba