Barion Pixel

Thai zöldséges rizstészta

Manapság nagy népszerűséhnek örvendenek az ázsiai tésztaételek. Ezt a thai fogást könnyen elkészítheted otthon is, a receptje egyszerű, villámgyors, a legtöbb hozzávalóval pedig be lehet tárazni előre otthon.

Adag

4

Elkészítési idő:

20 perc

Ajánlott:

Vacsorára

Így készül

a thai zöldséges rizstészta tépett pecsenyével.

Hozzávalók

  • 300 g rizstészta
  • 3-4 ek szezámolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 200 g fokhagymás tépett pecsenye
  • kis gerezd káposzta
  • A szószhoz
    – 2 gerezd fokhagyma, reszelve
    – 100 g szójaszósz
    – 2 ek pálmacukor
    – 1 darabka gyömbér vagy galangal, reszelve
    – 1 ek rizsecet
    – 1 dl víz

    Információk

    A thai konyha gazdag ízekben, színekben és rengeteg kombinációt is kínál. A pad thai a legismertebb tésztás étel, amelynek most a tépett pecsenyés változatát készítettük el. 

    • Nehézségi szint 20% 20%
    • Mennyire drága? 20% 20%

    Elkészítés lépésről-lépésre

    1. lépés

    A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, lefedjük.

    2. lépés

    A szósz hozzávalóit összekeverjük, félretesszük.

    3. lépés

    A zöldségeket hámozzuk és hosszú, vékony csíkokra vágjuk.

    4. lépés

    Wokban vagy serpenyőben szezámolajat hevítünk és magas hőfokon pár percig pirítjuk a zöldségeket és a pecsenyét.

    5. lépés

    Mellé tesszük a tésztát és óvatosan a zöldségek alá forgatjuk.

    6. lépés

    Beleöntjük a szószt és még pár percig pirítjuk, de ne túl sokáig, fontos, hogy friss, roppanós legyen az összhatás.

    7. lépés

    Tálalásnál mehet rá koriander, lime, chili, földimogyoró, babcsíra tetszőleges kombinációja.

    További receptek

    Ázsiai "húsgombóc"

    Carbonara - 827 s*nkával

    Tikka masala

    0
      0
      Az Ön kosara
      A kosara üresVissza a boltba