Thai zöldséges rizstészta
Manapság nagy népszerűséhnek örvendenek az ázsiai tésztaételek. Ezt a thai fogást könnyen elkészítheted otthon is, a receptje egyszerű, villámgyors, a legtöbb hozzávalóval pedig be lehet tárazni előre otthon.
Adag
4
Elkészítési idő:
20 perc
Ajánlott:
Vacsorára
Így készül
a thai zöldséges rizstészta tépett pecsenyével.
Hozzávalók
- 300 g rizstészta
- 3-4 ek szezámolaj
- 1 db sárgarépa
- 2 db újhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 200 g fokhagymás tépett pecsenye
- kis gerezd káposzta
- A szószhoz
– 2 gerezd fokhagyma, reszelve
– 100 g szójaszósz
– 2 ek pálmacukor
– 1 darabka gyömbér vagy galangal, reszelve
– 1 ek rizsecet
– 1 dl víz
Információk
A thai konyha gazdag ízekben, színekben és rengeteg kombinációt is kínál. A pad thai a legismertebb tésztás étel, amelynek most a tépett pecsenyés változatát készítettük el.
- Nehézségi szint 20%
- Mennyire drága? 20%
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, lefedjük.
2. lépés
A szósz hozzávalóit összekeverjük, félretesszük.
3. lépés
A zöldségeket hámozzuk és hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
4. lépés
Wokban vagy serpenyőben szezámolajat hevítünk és magas hőfokon pár percig pirítjuk a zöldségeket és a pecsenyét.
5. lépés
Mellé tesszük a tésztát és óvatosan a zöldségek alá forgatjuk.
6. lépés
Beleöntjük a szószt és még pár percig pirítjuk, de ne túl sokáig, fontos, hogy friss, roppanós legyen az összhatás.
7. lépés
Tálalásnál mehet rá koriander, lime, chili, földimogyoró, babcsíra tetszőleges kombinációja.