Tavaszi zöldségekkel és tépett pecsenyével töltött wrap
Villámgyors, laktató, maradékmentő: a tortilla lapokat számtalan módon tölthetjük meg. Dolgozzunk azzal, amit találunk a hűtőben, jelenjen meg benne a friss, nyers állag, a savanyú, a krémes, a fehérje is, amely ez esetben pirított tépett pecsenye. Kiváló választás rohanós hétköznapokra.
Receptet készítette: Nényei Lujza/ @gaz_asszony
Adag
4
Elkészítési idő:
20 perc
Ajánlott:
Vacsorára
Így készül
a tavaszi zöldségekkel és tépett pecsenyével töltött wrap.
Hozzávalók
- A borsókrémhez:
- 150 g zöldborsó
1 tk szódabikarbóna
1 tk cukor
1 tk só
Ízlés szerint bors
2 ek olívaolaj
2-4 ek víz (a turmixgép erősségétől függően)
opcionális: friss menta
- 150 g zöldborsó
- A wraphez:
- 4 db tortilla lap
Borsókrém
Fél lilahagyma, apró kockákra vágva
200g füstölt pecsenyesonka, olajon megpirítva
Egy szál újhagyma, csíkokra vágva
Pár szelet savanyú cékla, csíkokra vágva
4 marék madársaláta
- 4 db tortilla lap
Információk
A borsó rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag-tartalma pedig rendkívül jótékony hatással van a szervezetre. Ráadásul nem csak szezonban, hanem egész évben elkészítheted, hiszen a borsót remekül lehet fagyasztani is.
- Nehézségi szint 15%
- Mennyire drága? 30%
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A borsót forrásban lévő, sós, cukros, szódabikarbónás vízbe dobjuk és főzzük, amíg a víz újra nem forr.
2. lépés
A borsót leszűrjük, leturmixoljuk, az olívaolajat és a vizet menet közben, óvatosan adagolva. Fűszerezzük.
3. lépés
A zöldségeket mossuk, daraboljuk.
4. lépés
A pecsenyesonkát kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk.
5. lépés
A tortilla lapot megkenjük a borsókrémmel, majd elkezdjük ráhalmozni a zöldségeket és a pecsenyesonkát, majd óvatosan feltekerjük.