Barion Pixel

Tavaszi zöldségekkel és tépett pecsenyével töltött wrap

Villámgyors, laktató, maradékmentő: a tortilla lapokat számtalan módon tölthetjük meg. Dolgozzunk azzal, amit találunk a hűtőben, jelenjen meg benne a friss, nyers állag, a savanyú, a krémes, a fehérje is, amely ez esetben pirított tépett pecsenye. Kiváló választás rohanós hétköznapokra.

Receptet készítette: Nényei Lujza/ @gaz_asszony

Adag

4

Elkészítési idő:

20 perc

Ajánlott:

Vacsorára

Így készül

a tavaszi zöldségekkel és tépett pecsenyével töltött wrap.

Hozzávalók

  • A borsókrémhez:
    • 150 g zöldborsó
      1 tk szódabikarbóna
      1 tk cukor
      1 tk só
      Ízlés szerint bors
      2 ek olívaolaj
      2-4 ek víz (a turmixgép erősségétől függően)
      opcionális: friss menta
  • A wraphez:
    • 4 db tortilla lap
      Borsókrém
      Fél lilahagyma, apró kockákra vágva
      200g füstölt pecsenyesonka, olajon megpirítva
      Egy szál újhagyma, csíkokra vágva
      Pár szelet savanyú cékla, csíkokra vágva
      4 marék madársaláta

Információk

A borsó rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag-tartalma pedig rendkívül jótékony hatással van a szervezetre. Ráadásul nem csak szezonban, hanem egész évben elkészítheted, hiszen a borsót remekül lehet fagyasztani is.

  • Nehézségi szint 15% 15%
  • Mennyire drága? 30% 30%

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A borsót forrásban lévő, sós, cukros, szódabikarbónás vízbe dobjuk és főzzük, amíg a víz újra nem forr.

2. lépés

A borsót leszűrjük, leturmixoljuk, az olívaolajat és a vizet menet közben, óvatosan adagolva. Fűszerezzük.

3. lépés

A zöldségeket mossuk, daraboljuk.

4. lépés

A pecsenyesonkát kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk.

5. lépés

A tortilla lapot megkenjük a borsókrémmel, majd elkezdjük ráhalmozni a zöldségeket és a pecsenyesonkát, majd óvatosan feltekerjük.

További receptek

Tépett pecsenyés szendvics

Ázsiai "húsgolyók" pecsenyéből

Paradicsomos fusilli s*nkával

0
    0
    Az Ön kosara
    A kosara üresVissza a boltba