Ázsiai húsgombóc tépett pecsenyéből
Villámgyors, laktató, maradékmentő: a tortilla lapokat számtalan módon tölthetjük meg. Dolgozzunk azzal, amit találunk a hűtőben, jelenjen meg benne a friss, nyers állag, a savanyú, a krémes, a fehérje is, amely ez esetben pirított tépett pecsenye. Kiváló választás rohanós hétköznapokra.
Receptet készítette: Nényei Lujza/ @gaz_asszony
Adag
8
Elkészítési idő:
25 perc
Ajánlott:
Ebédre
Így készül
az ázsiai húsgombóc tépett pecsenyéből.
Hozzávalók
- A gombócokhoz:
– 500 g 827 tépett pecsenye
– 4 ek szezámolaj
– 60 g pankó morzsa (sima kenyérmorzsával is működik)
– egy darabka gyömbér
– 1 ek útifűmaghéj 2 ek vízzel elkeverve (ez helyettesíti a tojást)
– 4 gerezd fokhagyma
– 2 db újhagyma fehér része - A szószhoz
– 70 g édes hoisin szósz
– 20 g rizsecet
– 4 gerezd fokhagyma
– 40 g szójaszósz
– 60 g szezámolaj
– gyömbérpor - Tálaláshoz: az újhagymák zöldje, szezámmag
Információk
Az útifű maghéj egy igazi “superood”, fogyasztása hasznos az emésztőrendszer számára, ugyanis az útifű maghéj rosttartalma rendkívül magas, így nyugtatja és tisztítja a bélrendszert.
- Nehézségi szint 45%
- Mennyire drága? 55%

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A tépett pecsenyét egy mély tálba kirakjuk és kézzel tovább dolgozzuk picit kisebb darabokra.
2. lépés
Beletesszük a szezámolajat, a morzsát, a lereszelt gokhagymát és gyömbért, a vízzel bekevert útifűmaghéjat, a felaprított újhagymát, majd kézzel összedolgozzuk az egészet.
3. lépés
kb 3 cm átmérőjű golyókat készítünk a masszából.
4. lépés
220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percen keresztül sütjük, menet közben egyszer megfordítva.
5. lépés
A szósz hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a gombócokat, majd serpenyőben tovább pirítjuk.
6. lépés
Szezámmaggal és újhagymával tálaljuk, párolt rizzsel és pirított zöldséggel, például kelbimbóval.