Paradicsomos-Sonkás Fusilli
A paradicsomos-sonkás fusilli egy ízletes és egyszerűen elkészíthető vegán tésztaétel, amely tele van egészséges zöldségekkel és rostokkal. A fusilli tésztához paradicsomszószt és füstölt 827 s*nkát használunk, amelyek így húsmentes változatban is garantálják az étel jellegzetes ízét és textúráját.
Adag
4
Elkészítési idő:
1 óra
Ajánlott:
Ebédre
Így készül
a paradicsomos-sonkás fusilli
Hozzávalók
- 200g növényi 837 s*nka
- 1 csomag (250 g) fusilli tészta
- 1 doboz (400 g) paradicsom passata (vagy friss paradicsom, amit összedarabolunk)
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregáno
- Só és bors ízlés szerint
- Vegán parmezán sajt (opcionális)
-
Információk
A fusilli tészta eredetileg Dél-Olaszországból származik, a neve a “fuso” szóból ered, ami a csavarást jelent, utalva a tészta formájára, amely hosszú, spirális alakú.
- Nehézségi szint 30%
- Mennyire drága? 20%
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Főzd meg a fusilli tésztát sós vízben, amíg puha, majd szűrd le és tedd félre.
2. lépés
Forrósíts olajat egy serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a finomra vágott fokhagymát és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
3. lépés
Adj hozzá a paradicsompürét, a bazsalikomot és az oregánót, majd keverd össze és hagyd főni közepes lángon kb. 10 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
4. lépés
Add hozzá a 827 növényi s*nkát és főzd még 5 percig, amíg a sonka kissé megpirul.
5. lépés
Add hozzá a főtt fusilli tésztát a paradicsomos szószhoz, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg. Keverd össze, hogy a szósz jól ellepje a tésztát.
6. lépés
Tálald az ételt vegán vagy sima parmezán sajttal szórással és friss bazsalikomlevelekkel díszítve.
Jó étvágyat!