Barion Pixel

Vegán s*nkás hamburger 

Klasszikus hamburger, egy szelet 827 szója sonkával, friss zöldségekkel és saját készítésű BBQ szósszal, valamint egy szelet cheddar sajttal. Garantáltan imádni fogod!

Adag

2

Elkészítési idő:

30 perc

Ajánlott:

Vacsorára

Így készül

a vegán hambi 827 sonkával

Hozzávalók

  • BBQ szósz:
    • 2ek növényi olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej közepes salottahagyma
    • 2 tk őrölt mustármag
    • 2 tk chilipor
    • 1 tk füstölt fűszerpaprika
    • 1 tk pirospaprika
    • 45 dkg ketchup
    • 1,2 dl víz
    • 5 dkg barna cukor
    • 2 ek almaborecet
    • 2 tk Worcestershire-szósz
    • ízlés szerint só, bors
    • Egy kis (4cl) whisky 😉
  • 120g 827 növényi s*nka
  • 2 db szezámmagos buci
  • 1 fej közepes salottahagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 szelet saláta
  • 2 szelet cheddar sajt

Információk

Lehet gluténmentes bucival is készíteni és persze saját, otthon készített bucival, hogy igazán friss legyen!

  • Nehézségi szint 20% 20%
  • Mennyire drága? 45% 45%

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Készítsük el a BBQ szószt:

A hagymát vágjuk egészen kis darabokra, a fokhagymát zúzzuk össze. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a salottahagymát, majd 3-4 perc után a fokhagymát is.

2. lépés

Keverjük bele a mustármagot, chiliport, kétféle paprikát, 1 percig dinszteljük így is.

3. lépés

Adjuk hozzá a ketchupot, a vizet, a barna cukrot, az almaborecetet és a Worcestershire-szószt, valamint a whisky-t forrásig melegítsük. Vegyük lejjebb a lángot, majd gyöngyözve főzzük 20 percig, míg picit sűrűsödik, időközönként keverjük meg. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. 

4. lépés

Közben a bucit vágjuk ketté, enyhén pirítsuk meg mindkét oldalát. Egy másik serpenyőben bő olajban a másik hagymánkat apróra vágás után kezdjük el aranybarnára pirítani.

5. lépés

Amikor elkészült a hagyma azt tegyük félte, hagyjuk az olajat lecsöpögni egy szalvétára. Közben kenyjük meg a bucink mindkát oldalát a kész házi BBQ szósszal.

6. lépés

Vágjuk fel a zöldségeket karikára, miközben a szelet sonkáinkat piritjuk egy serpenyőben, ehhez nem kell olaj, viszont, ha mindkét oldala megpirult, az egyikre helyezzük a cheddar sajtot és egy hagyjuk ráolvadni.

7. lépés

Rakjuk össze a hamburgert. Alulra kerülhet a sonkánk a sajttal és rá a szelet zöldségek, majd pedig utoljára az aranybarnára sült salottahagyma és végül koronázzuk meg a finom hamburgert a buci felső részével.

További receptek

Egyszerű szaftos rizses "hús"

Vegán tépett pecsenyés szendvics

Bableves csipetkével

0
    0
    Az Ön kosara
    A kosara üresVissza a boltba