Vegán lasagna
Ha nem bánjátok, akkor megosztom veletek a mai ebédem, mert most próbáltam ki egy újdonságot, vagyis nekem újdonság.
Aki egykor húsevő volt, az tudja, hogy egyes ízeket nagyon nehéz pótolni, én is folyamatosan kerestem mindenben a „húst”. Most készítettem egy lasagne-t, amibe 827vegán sonkát tettem.
Magam sem gondoltam milyen jó dolog fog kisülni belőle, de ez a vegán sonka tényleg finom.
Adag
4
Elkészítési idő:
1 óra 30 perc
Ajánlott:
Ebédre
Így készül
a vegán lasagne
Hozzávalók
- kevés olívaolaj
- 1 db közepes hagyma
- 200 g 827 vegán s*nka
- 9-12 lap lasagna tészta
- 1 db sűrített paradicsom
- 2 db paradicsom
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom
- víz
A tetejét meg lehet bolondítani egy kis vegán krémföllel, de sokan jobban kedvelik ha növényi sajtot reszelnek rá, vagy akár a rétegek közé is.
Információk
A tészta típusától függően allergénként glutént tartalmazhat.
- Nehézségi szint 30%
- Mennyire drága? 55%
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Egy nagyon pici olíva olajon megdinszteltem a kis kockákra vágott hagymát. Én elég kevés hagymát használok, de ez ízlés kérdése, illetve aki szereti, az tehet bele fokhagymát is.
Step 2
Ezután egészen apróra vágva hozzáadtam a vegán sonkát, és összeforgatva kicsit pirítottam, majd felöntöttem egy kis vízzel, sóztam, borsoztam. Majd jött hozzá a paradicsom, és egy kis bazsalikom.
Step 3
Mikor elkészült a ragu, elővettem egy jénait és a szokásos lasagne módszerrel alulra ragut tettem, majd tésztát, majd rétegeztem, míg el nem fogyott a ragu. Itt-ott belecsempésztem pár szeletelt paradicsomkarikát is. A lényeg, hogy a felső réteg is a ragu legyen.
4. lépés
Betettem a sütőbe 170-180 °C szerintem ideális, majd félidőnél még megbolondítottam a tetejét egy kis vegán krémföllel.
Step 5
Paradicsomkarikákkal, salátával díszítettem, bár lehet ti szebben tudjátok tálalni.
Jó étvégyat hozzá!