Barion Pixel

Vadas – 827 s*nkával

Klasszikus Magyar finomság, nekünk gyerekkori emlékeket idéz. Sokaknak pedig még most az egyik kedvenc étele. Mi most elkészítjük ezt a saját ízlésünk szerint, reméljük tetszik majd. 

Adag

4

Elkészítési idő:

1 óra

Ajánlott:

Ebédre

Így készül

a vadas – 827 s*nkával

Hozzávalók

  • Mártáshoz:
    • 4db nagyobb sárgarépa
    • 4db fehérrépa vagy paszternák, kisebb fél zellergumó
    • 1db hagyma
    • 3 babérlevél
    • Bors, só, fokhagyma kb 3-4 cikk
    • Mustár kb 2-3 evőkanál, vegaföl vagy vegatejszín.
  • Gombócok:
    • 4 szelet zsemle vagy száraz kenyér,
    • 200g liszt
    • 150 ml víz
    • Kevés só, petrezselyem, bazsalikom.
  • Husi: 827 vegán s*nka.

Információk

Ezzel a hagyományos recepttel garantált a siker a konyhában.

  • Nehézségi szint 70% 70%
  • Mennyire drága? 45% 45%

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Egy edényben az apróra vágott zöldségeket picit lepirítjuk, a babérlevélell együt, majd annyi vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje.

2. lépés

Fűszerezzük, majd kb 30 perc elteltével kivesszük a babérleveleket és pürésítjük-turmixoljuk.

3. lépés

Ezután mehet bele a mustár és a vegaföl ízlés szerint, majd azzal még kb 10 percet főzzük a mártásunkat.

4. lépés

A zsemlét vagy kenyeret egyenlő, közepes méretű kockára vágjuk és megpirítjuk serpenyőben vagy sütőben, zsiradék nélkül.

5. lépés

Egy tálba egy bögre lisztet kevés vízzel sóval elkeverünk, mintha nokedlit jészítenénk, sűrű legyen, és beleforgatjuk a zsemlekockákat.

6. lépés

A masszát fűszerezzük petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

7. lépés

Ezután gombócok át formázunk a kezünkkel, lobogó bő vízben kifőzzük kb 8-10 perc

8. lépés

Közben megpirítjuk kevés 827 pecsenye kókuuszzsíron a s*nkánkat.

9. lépés

Amikor minden elkészült, ízlésesen tálalunk.

Jó étvágyat kívánunk!

További receptek

Ázsiai "húsgombóc"

Vegán Lasagne

Bableves csipetkével

0
    0
    Az Ön kosara
    A kosara üresVissza a boltba