Barion Pixel

Vállalkozás bemutatása

Mi a vállalkozásotok neve?
– 827market.hu

Mivel foglalkoztok?
– Vegán sonka és növényi alapú “húspótlók” készítésével

Honnan jött a vállalkozás ötlete?
– A 827 kitchen éttermeink bezártak sajnos a covid miatt, így a központi konyhánkat kisüzemmé alakítottuk, hogy az éttermekben nagykedvenc vegán sonkát és pecsenyét a kereskedelme be tudjuk vinni és a boltokon keresztül jutassuk el a volt vendégeinknek, a leendő vevőinknek.

Mikor indultatok?
– 5 éve az éttermekkel, 2020-ban az üzemmel

Hol van a székhelyetek?
– Budapesten a 13.kerben

Hány fővel működtök?
– Kis, kézműves műhely vagyunk, 5-en dolgozunk együtt.

Értékesítési csatornák bemutatása

Van offline üzletetek? Ha igen, hol?
– Országosan nagy és kis bioboltokban,  CBA Prímákban,  és jobb élelmiszer boltokban már megtalálhatóak a portékáink.

Van webáruházatok? Ha igen, mi a neve?
827market.hu

Hogyan teljesít a webáruházatok?
– ÉPP most szedjük ráncba, hiszen tudás, tapasztalat nélkül raktuk össze, ezért olyan is, de hála nektek és néhány barátunknak, akik már nem bírták nézni, hogy egy ilyen klassz terméknek ilyen gyenge webáruháza van, most elkezdődött a megújulás. :))))  Köszönjük mindannyiótoknak!

Milyen hasonlóságokat és különbségeket fedeztetek fel az üzemeltetésben az online és offline boltot tekintve? (pl.munkafolyamatok automatizálása, logisztika, marketing, vásárlói élmény)
– Egyik platformon sem feledkezhetünk meg a brand építésről, a marketingről.  Fontos a kép ami a vásárló fejében megjelenik rólunk, amikor meghallja a nevünket és ez azonos online és offline is.

Online nem érződik a sonkánk füstölt illata a levegőben, tehát ezt neki kell érezni bent a gondolataiban és ez a mi dolgunk, hogy az úgy legyen, míg meg nem történik az első vásárlás, aztán már a sonkánk és a vevőnk privát dolga, hogy megszertték-e egymást. :))

Azt gondolom, hogy így sok különbség nincs online vagy offline, főleg, ha egyszer végre lesz egy klassz webshopunk!  Remélem ez mihamarabb bekövetkezik.

Mi a legnagyobb kihívás a webáruház esetén?
– Eljutni azokhoz, akik a mi vevőink és megszólítani őket úgy, hogy meg is hallják.  Hát ezt még gyakorolnunk kell!  :))))        apropó!:  meg is ragadnám az alkalmat, hogy ajánljam magunkat azaz a vegán sonkánkat minden kalandozni szerető, kíváncsi, de főleg bátor :))))  húsevő gurménak!

Mi a véleményetek a Shoprenter által nyújtott lehetőségekről és támogatásokról?
– Szeretjük és köszönjük!   Reméljük megmaradtok később is ilyen segítő készeknek és lelkeseknek!

Cápák között

Melyik évadban szerepeltetek?
– Ez év Január.

Mikor és hogy született meg a döntés, hogy jelentkeztek a műsorba?
– Tavaly nyáron kerestek meg bennünket, először nem igazán akartunk élni vele, aztán csak beadtuk a derekunkat szerencsére.  Ezúton is köszönjük nekik, hogy megtaláltak minket!

Hogy készültetek fel a vállalkozást bemutató pitch-re?
– Igazából csak elmeséltük az utat, hogyan lettünk bigott húsevőkből vegánok, azaz:   a marhateleptől a vegán étteremig.

Milyen tapasztalataid voltak a műsor előtt?
– Igen vegyes.  A szója egy megosztó alapanyag, sokan félnek tőle, mert sok téves információ kering róla. Így most tervezzük is, hogy valódi intézetek, valódi kutatási eredményeit összegyűjtjük az oldalunkra, hogy akit érdekel valós információhoz jusson.

A másik pedig a név. A vegán sonka név. Hát ez is kiveri a biztosítékot néhány embernél (mint láthattuk az a cápák között is), bár igazából nem értem, hogy miért, hiszen hasonló eljárással készül mint a klasszikus társa, épp úgy is néz ki, ezért értetlenül állunk e probléma előtt.

Fel is jelentettek minket a fogyasztók megtévesztése címmel, most márciusban lesz a pere a sonkánknak. Bízunk benne, hogy a magyar bíróság nem fogja úgy itélni, hogy a vegán sonka bárkit is megtéveszthet ma már magyarországon, hiszen azt gondolom, hogy nincs olyan felnőtt ember aki a vegán, vegetáriánus szavakat manapság már nem hallotta, vagy nem ismerné.  Így szerintem nonszensz, hogy megtévesztjük az embereket a vegán sonka névvel.  Az más kérdés, hogy tetszik-e nekünk az, hogy itt vannak most már ezek a növényi alapú IZÉK. :))))))))

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál a műsor alatt?
– Megerősített az előbbiekben leírt megfigyelésemről.

A megosztottság ott is végig jelen volt és van aki nyitott az új dolgokra, van aki közömbös és van aki keményen ellenáll,  -de azért ez mégis csak egy általánosan jelenlévő változás a világban, ha akarjuk, ha nem.  Itt van, történik, együtt kell élnünk vele, ha tetszik ha nem, de mindig van akinek ez nehezen megy.

Nekünk pedig mint minden első fecskének, nehéz a dolgunk,-  vagy beállunk a szembeszélbe és kapaszkodunk, vagy elfelejtjük az álmainkat. Mi az előbbit választottuk, szóval kapaszkodunk.  :))))))))))))))

– Történt változás a vállalkozás szempontjából a műsort követően?
-Oh, igen és akkor most nagyon köszönjük az RTL-nek és a Cápák között műsornak, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget, nagy hátszél ez most nekünk.

Sokan keresnek bennünket.  Jelentkeztek befektetők, kereskedők és nagyon sok lelkes támogató. Meg is állapodtunk már egy disztribútorral és remélhetőleg ebben az évben igen sok üzletben meg fognak jelenni a 827market kézműves, tiszta termékei, mert nem csak sonkánk van, hanem sok egyéb finomságunk is.

Amennyiben kaptál támogatást a cápáktól, akkor mennyi idő után történt meg az együttműködés?
– Nem kaptunk anyagi, csak erkölcsi támogatást néhány cápától, de az akkor ott nagyon jól jött, mert voltak nehéz pillanatok a találkozás alatt.  Na de, ha valaki a cápák közé keveredik, ott bizony néha rezeg a léc!   Háááát,  ez velünk is épp így történt.   :))))))))

Hogy értékeled az együttműködést?
-Mindenképpen sikeres és ezért nagyon hálásak vagyunk a műsornak.

Kár, hogy elcsúszott a beszélgetés a név vita köré és az érdemi bizniszről csak nagyon kevés szó esett. Sajnos megállt az élet a vegán sonka névnél. Kár volt érte.  Nem vagyunk elég rutinosak a férjemmel, hogy egy tapasztalt ragadozóval szemben a beszélgetést az érdemi részeinél tartsuk, de talán majd a jövőben.

Tanácsok

Mi a legfőbb tanácsotok az újonnan induló webáruházaknak?
– Kezdjenek rögtön profikkal és bátran kérjenek segítséget tőletek, mert mint már tudjuk, nagyon készségesek vagytok.

Ha most jelentkeznél először a műsorba, akkor hogy készülnél fel rá?
– Azt hiszem ugyanígy, de ott a helyszínen most még jobban fejet hajtanék András akarata előtt, hogy mielőbb kavarodjunk ki a személyes nehézségeinkből és tudjunk a valódi bizniszről, a valódi értékekről beszélgetni.  Sajnos ez akkor, ott elmaradt, de úgy gondolom, hogy ennek így kellett lennie. Nem hiszek a véletlenekben.

Van-e olyan dolog, amit ma már másképp csinálnál, ha igen, mi lenne az?
-Legalább egyszer elmondanám a kamerák előtt, hogy:     Finom a 827vegán sonka, kóstolja meg ön is !   :)))))))))))))

Köszönöm a lehetőséget!

0
    0
    Az Ön kosara
    A kosara üresVissza a boltba